Missbruksbyte

Ber om ursäkt för utebliven uppdatering. Har haft lite annat att göra och dessutom har jag inte tränat sedan i torsdags, så mitt humör är inte riktigt på topp.. Insåg efter en vilodag att jag egentligen bara har bytt ut ett missbruk mot ett annat. Istället för att överäta och ha en hat/kärlekrelation till mat så är jag upp över öronen förälskad i träningen. Skillnaden är bara att träningen får mig att må bra. Maten får mig att må dåligt. Men betyder det att det jag gör är rätt? Är missbruk fel oavsett vilken form? Å andra sidan kan man fråga sig vilken människa som inte missbrukar något.. 

Halvalivet

Delmål 1-2 [check]

Har äntligen klarat mitt första delmål :) Eller egentligen blir det nog mitt andra.. Men ja, jag väger inte längre över 100kg! Fatta vad skönt det är! Nästa delmål är att få ett bmi på under 30. Det betyder -5kg till. 

Adjö fettttt!

Halvalivet

Avokado + recept

Avokadoavokadoavokado.. en frukt jag aldrig tidigare smakat. Den har stått med på min inteäta-lista i flera år men nu bestämde jag mig för att faktiskt smaka den innan jag ratar den. Jag har ju faktiskt ätit saker som är tusen gånger onyttigare än avokado! Så.. igår promenerade jag till Maxi och införskaffade en avokado. Är ju bäst att börja smått, eller hur? 

När jag kom hem letade jag efter ett bra men enkelt recept och hittade tillslut denna. Allt som behövs är bulgur, avokado, keso och kryddor. Och allt detta hade jag lyckligtvis hemma! Och tur var ju det, för resultatet blev supergott! Eller ja, jag antar att keso med vitlök räddade det. Att bara äta avokado sådär, utan något till, var inte direkt någon höjdare.. men med keso och bulgur.. mm :*

Recept (1 port.) 
Koka ½ dl bulgur (+ buljong och svartpeppar). Låt svalna. Blanda i ½ avokado. Servera med 100g keso (+ vitlökspulver, svartpeppar och salt).
300-350 kcal.

För större bild - klicka! 


Halvalivet

Stegräknare

Tog fram och dammade av min stegräknare. Senaste gången jag använde den var nog för fem år sedan. Fick den av mina föräldrar i julklapp? Födelsedagspresent? Aja.. Använde den endast några gånger. Varför? Mina ben är för långa. När min mor och jag brukade promenera så hade hon alltid gått 2-3000 fler steg än mig. Det tyckte inte jag var speciellt rättvist, så jag slutade använda den. 

När jag gick till gymmet idag, vilket tar 15-20 minuter, så hade jag endast gått 1500 steg och således förbrännt ca 45 kcal. Hur absurt är inte det? Ska sluta använda den igen.. 

Halvalivet

Fasta

Jag har lite svårt för att formulera mig just nu. Prestationsångest. Känns som om jag behöver upprätthålla en viss kvalité över mina inlägg. Det är så dumt, eller hur? Den här bloggen är till för mig, för att jag ska få skriva av mig.. men ändå så tar jag bort det jag skriver.. 

I vilket fall som helst.. så känner jag mig otroligt pigg. Den här helgen har, ur ett ätstörningsperspektiv, varit toppen. Speciellt igår. Då fick jag i mig två askar läkerol, en näve chips, cola zero och multivitaminjuice. Punkt. Jag har även börjat träna. Mest promenader. Tycker det passar fint i det fina vädret :) 

Den här veckan har jag inga föreläsningar, utan ska plugga inför en tenta. Mest kommer tiden gå åt till ätstörningen. Det vet jag sedan tidigare tentaperioder. Minns ni när jag skrev om höstens stora tenta? Jag satt med tentan i sex timmar med kväljningar och diarré. Hade hetsätit i några dagar. Och dagen efter, när tentan fortsatte, så var jag helt utmattad. Fick såklart göra om den! Men den här gången ska jag lära mig av mina misstag. Jag ska inte låta det hända igen! Så jag fastar.. och har tänkt göra det fram till påsk. Men hur bra är det egentligen? Inte alls. 



Halvalivet