Modifierad LCHF?

De senaste två dagarna har jag försökt testa något nytt - och det har gett gott resultat! 

I fredags tog jag en lång promenad och höll mitt matintag riktigt lågt. I lördags, när jag mätte mig, såg jag ingen förändring på måttbandet.. och det gjorde mig riktigt ledsen. Jag började att googla viktnedgång och liknande och hamnade såklart på sidor om LCHF. Tidigare har jag hatat LCHF iom att förespråkarna brukar säga att man får äta hur mycket fett som helst bara man håller kolhydraterna på en låg nivå.. och jag vill absolut inte förlora kontrollen genom att sluta tänka på hur mycket jag äter. Jag började därför att fundera.. Vad händer om jag anpassar LCHF till min livsstil? Det vill säga.. att jag äter lika mycket kcal som jag brukar göra (max 700) men ändrar och försöker ersätta kolhydraterna med fett? 

Igår tog jag ingen tablett men effekten höll ändå i sig. Jag kände ingen hunger och var redo att öka fettintaget. På hela dagen åt jag: två stekta ägg, en panerad fiskfilé och 100g keso. Jag tog även en powerwalk. 

Under dessa två dagar har stussen minskat med hela 1,5 cm.. medans jag, mellan måndagen och lördagen, endast minskades med 0,5 cm. Jag ska alltså fortsätta med mitt LCHF-experiment.. och när jag fastnar ska jag försöka ändra på något (kroppen vänjer ju sig efter ett tag). Jag ska fortsätta ta powerwalks.. och jag ska fortsätta med Reductil.

Den här veckan har jag alltså minskat med 2 cm.. och på två veckor blir det 5 cm! 

Kan den här personen gå ner i vikt.. så kan jag också det!  




Halvalivet

Ut med dig!

Jag har inte hetsätit på snart två veckor. Det känns jättebra! Nu när jag har koll på maten måste jag även börja röra på mig. Fettet försvinner inte om jag bara sitter inne. 
Jag mäter mig dagligen och jämför man med måndagens mått så har jag knappt gått ner något (1 cm). Jag måste verkligen ta tillvara på den här chansen. Jag måste ignorera kylan och bege mig ut ändå.. för ingen annan kan göra det åt mig! 




Halvalivet

Ensamheten

Deppigheten kom tillbaka. Mest pga ensamheten. Förra året sårades jag av tre personer som jag betraktade som nära vänner. Två av dem bor i samma stad som mig. Nu har jag ingen att umgås med på fritiden. Jag vet inte riktigt hur man får nya vänner. Jag vet hur man får nya bekanta, men hur går man vidare? 

Småprata kan ja, men sedan då? Ska man prata om det man tänker på? Ska man prata om sina problem? Ska jag börja prata om mat, att min näst största (eller största) önskan är att bli smal, att jag hatar mig själv och inte riktigt vill leva..? Det går ju inte..



Halvalivet

Reductil dag 8

Nu har jag tagit Reductil i en vecka. Det har gått riktigt bra! :) Jag kan inte svara på hur många kilon som jag har gått ner (då jag inte har en våg) men utifrån antalet cm så skulle jag gissa på ca 4 kg. Jag har alltså gått ner det som jag gick upp över jul och nyår. Nu har jag bara höstkilona kvar (6 kg), SSRI-kilona (10 kg) samt fettkilona (13 kg). Det är alltså 33 kg som jag vill få bort. Eller ja, man får inte glömma att jag gått ner 10 kg sedan tidigare.. så egentligen är det total 43 kg sammanlagt som ska bort. 

Hur har tabletterna påverkat mig? Minskad aptit/hunger/sug men också minskad törst vilket har lett till muntorrhet och förstoppning. Jag har även fått minskad sexuell lust, jag får rysningar av nästan inget alls men också en större ork och lust att fortsätta kämpa med livet. Det sistnämnda skulle kunna bero på tabletterna men skulle också kunna bero på resultatet. Egentligen spelar det ingen roll. Jag är gladare och lättare - och det är det viktigaste! 

Vill ni veta en annan cool sak? Jag har inte hetsätit på en vecka! Det är helt klart ett rekord. Bara det får mig att vilja fortsätta med detta.. och det ska jag! Jag ska fortsätta kämpa!













Halvalivet

Uppdatering

Jag tänkte att jag väntar med en uppdatering tills på söndag, måndag eller tisdag. Förhoppningsvis måndag, för då har det gått en vecka med tabletterna. 

Än så länge har det gått jättebra. Vill ni veta något så är det bara att fråga. 

Halvalivet

Nu kör vi!

Jag och min viktkompis ska börja kämpa igen. Vi ska ha mät- och vägdagar på måndagar istället för söndagar (måndagar är en mycket bättre dag att starta om på). Jag mäter mig runt stussen och midjan, då jag inte har en våg och hon väger sig, då hon inte har ett måttband. När vi lyckas nå våra mål så ska vi belöna oss själva genom aaaatttt............... åka iväg på en sol-, bad- och ragga killar-semester! 

Idag är det ju måndag, så jag mätte mig imorse. Jag kan ärligt säga att jag blev äcklad. Såhär stor har jag inte varit på två år. Man kan säga att jag har gått upp 10 kilo av de 20 kilo som jag har gått ner. Det är oacceptabelt! Så ni kan ju gissa hur glad jag blev när jag öppnade brevlådan och såg ett litet paket! 



Varje kapsel innehåller 15 mg. Jag är tillräckligt påläst för att veta att det är en för stor dos för en nybörjare.. så till en början kör jag på 5mg, för att sedan höja dosen. 

Halvalivet

Det är jag som bestämmer

Det är jag som bestämmer. 
Det är inte Gud.
Inte ödet. Inte staten.
Det är jag.
Jag kan inte komma ifrån ansvaret.
Jag kan inte skylla ifrån mig.
Jag kan inte påstå att någon annan bestämmer.
Hela tiden.
Jag bestämmer också. Över mitt liv.
Jag kan inte smita undan ansvaret.
Hopp eller hopplöshet?
Förlåtelse eller hämd?
Det är jag som bestämmer.
Jag också.


Halvalivet

Nya läsare

Fick helt plötsligt en hel del nya läsare. Jag hälsar er välkomna till min simpla blogg. Hoppas ni stannar. Lämna gärna en kommentar så jag kan besöka era bloggar.

Halvalivet

Gott nytt år!

Nytt år - nytt hopp!

2012 ska bli mitt år. Vet ni varför? För jag ska börja fuska. Jag har beställt reductil. Dyrt som fan men förhoppningsvis värt. Det är ingen som vet om det än.  Mest för att jag skäms. Jag är inte en sådan som fuskar men jag orkar verkligen inte leva såhär. Över jul och nyår gick jag upp fem kilo. Och de sitter kvar! Motivationen är borta och jag har ett berg av plugg. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Läkaren jag har börjat träffa är knäpp. Så jag har bestämt mig för att ta tag i det här själv. Jag ska börja fuska. 

Halvalivet